MÜSİAD Çanakkale Şubesi’nden “YENİ TÜRKİYE YENİ DÜNYA” Konulu Konferans

.

MÜSİAD Çanakkale Şubesi’nden “YENİ TÜRKİYE YENİ DÜNYA” Konulu Konferans

Yenice Meslek Yüksekokulu Kültür Sanat Topluluğu bünyesinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman YILDIZ 'ın konuşmacı olarak katıldığı ve beraberinde MÜSİAD Çanakkale Şube Başkan Yrd. İsmail SESSİZ, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Talip Haner GÖÇMEN ve Genç MÜSİAD üyesi Erkan TOYGUR’ un geldiği “YENİ TÜRKİYE YENİ DÜNYA” konulu konferans düzenlendi.

Gençlerin ufkunu genişletmek ve gelecek ile ilgili hedeflerinin değişen Türkiye ve Dünya koşullarına uygun olarak yeniden değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferansa, yüksekokul akademik ve idari personeli, Yenice resmi kurum amirleri ile yüksekokul öğrencileri katıldı.

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR’ın açılış konuşması ile başlayan konferans, MÜSİAD hakkında genel bilgilendirmelerin yapıldığı video gösterimi ile devam etti. Ardından MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman YILDIZ yaptığı konuşmasında, MÜSİAD’ın 11.000’i aşan üyesi bulunan, 60.000’e yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1.600.000 kişiye istihdam sağlayan, Yurtiçinde 86 irtibat noktası bulunan, ulusal ve uluslararası düzeyde hareket eden güçlü bir iş adamları derneği olduğunu ve ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla iş dünyasına ve toplumun diğer kesimlerine yönelik eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verdiğini belirtti. Ayrıca günümüzde uluslararası düzeyde yaşanan ve özellikle ülkemize yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırıların, siyasi gerginliklerin, küstah tavırların, 3. Dünya savaşının ekonomi üzerinden başlatıldığını açık bir şekilde göstermekte olduğunu belirtti. Bu durum karşısında Ülkemizdeki ve şehrimizdeki iş dünyasının temsilcileri olarak sağlam duruşumuzu koruyarak üreterek ve büyüyerek daha da güçlenmeye devam etmeyi hedeflediklerini, bunun için Türkiye’nin gelecek vadeden yenilikçi projelere sahip daha fazla genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Yenice Meslek Yüksekokulu ile MÜSİAD arasında, yüksekokul öğrencilerimize staj ve iş imkanı sağlanması, iş dünyası ile iletişim kurulmasına katkı sağlanması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Konferans Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR’ın MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman YILDIZ ve diğer konuklara plaketlerini takdim etmesiyle son buldu.