YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNUN T.C. MERKEZ BANKASI ZİYARETİ

.

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNUN  T.C. MERKEZ BANKASI ZİYARETİ

Yüksekokulumuz Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri bölüm hocaları eşliğinde 02 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleşen T.C. Merkez Bankası İdare Merkezi Üniversite Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Kamuoyu ile İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üniversite Bilgilendirme Toplantısı saat 13:00’da açılış konuşması ile başladı. Ardından “Merkez Bankası ne yapar?” konu başlıklı oturum gerçekleşti. Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Özge ELDENİZ tarafından verilen eğitimde Merkez Bankası’nın tarihçesinden, sermaye yapısından, organizasyon yapısından, temel işlevlerinden ve parasal aktarım mekanizmasından bahsedildi. Ayrıca 2010 yılından sonra Merkez Bankası’nın gündemine aldığı “Finansal İstikrar” gelişmeleri anlatıldı. 1. Oturumun ardından verilen arada eğitime katılan öğrencilere ikramda bulunuldu ve Merkez Bankası’nın müze ziyareti gerçekleştirildi. Banka kasası şeklinde olan müzede Osmanlı Devleti’nde ve Türkiye Cumhuriyeti’nde kullanılmış para, tahvil ve külçe altın çeşitleri öğrencilere gösterildi.

İkinci oturumda Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Cansu KAYA tarafından “TCMB Temel İletişim Araçları”  konu başlığıyla Merkez Bankası bağımsızlığı ve hesap verme sorumluluğu, kamuoyunda güvenilirliği sağlamak ve para politikasının etkinliğini arttırmak için Merkez Bankasının iletişime verdiği önem anlatıldı. 2001 yılı sonrasında TCMB’nda iletişim politikalarına ağırlık verildiğini ve bu politikaların gerçekleşebilmesi adına Enflasyon Raporu, PPK Faiz Kararı ve Toplantı Özeti, Basın Duyuruları, Aylık Fiyat Gelişmeleri, Finansal İstikrar Raporu, Yıllık Para ve Kur Politikaları Metinleri,  TCMB Genel Ağ Sitesi, Kitapçıklar ve Bültenler olmak üzere çeşitli iletişim araçlarının kullanıldığı belirtildi.

Üçüncü oturumda ise “TCMB Kariyer Olanakları” konu başlığıyla Merkez Bankası’nda iş imkanlarına değinildi. İşe alım şartları ve süreçleri hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Toplantı sonunda ise katılımcılara program değerlendirme anketi yapıldı.

Yüksekokulumuz öğrencileri için Üniversite Bilgilendirme Toplantısı oldukça verimli geçti. Merkez Bankası uzmanları, gelecek dönemlerde gerçekleştirilecek olan bu toplantılara daha fazla sayıda yüksekokulumuz öğrencilerinin katılması yönünde beklentilerini dile getirdiler. Üniversite Bilgilendirme Toplantılarının düzenlenmesine katkı sağlayan Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Kamuoyu ile İlişkiler Müdürlüğüne ve eğitimi gerçekleştiren Uzmanlarına Yüksekokulumuz adına teşekkür ederiz.

Ayrıca etkinliğimiz çerçevesinde TBMM ve Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirildi. TBMM ziyaretimizde bize ev sahipliği yapan Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Ayhan GİDER’ e Yüksekokulumuz adına teşekkür ederiz.