YENİCE MYODA CUMHURİYETİN 93 YILDÖNÜMÜ PROGRAMI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümü vesilesiyle Yenice Meslek Yüksekokulunda tören ve kutlama programı düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir film gösterimi yapıldı. Ardından Yenice MYO Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR, günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yaptı. Yüksekokul Müdürü YANAR konuşmasında; “Tarihten günümüze Cumhuriyet ve yaşatılmasındaki mücadelelerden, tarihe şan verenlerden bahsederek son haçlı saldırısı olan FETÖ Darbe Girişimi adı altında Ülkemizi işgal girişiminden bahsetti. Şehit ve Gazilerimizi anarak Cumhuriyetimizi, onun özünü, onun ruhunu özümsemekten, Cumhuriyetin 100. yılını iyi idrak ederek 2023 hedefinden bahsetti”.

Şehit Ömer HALİSDEMİR ile ilgili video gösteriminin ardından, Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Okutmanı Zeynel KILIÇ, “Geçmişten Geleceğe Cumhuriyet” konulu konuşmasını yaptı. Yüksekokul personeli ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen program, Türk Tarihi ve Cumhuriyetin ilanı ile ilgili hazırlanmış kısa film gösterimi ile sonlandırıldı.