YÜKSEKOKULUMUZ TEKSTİL BÖLÜMÜNDEN SUNTEKS TEKSTİL FABRİKASINA TEKNİK GEZİ

.

YÜKSEKOKULUMUZ TEKSTİL BÖLÜMÜNDEN SUNTEKS TEKSTİL FABRİKASINA TEKNİK GEZİ

Yüksekokulumuz Tekstil Teknolojisi programı öğrencilerine yönelik Öğr. Gör. Sinem GÖK ve Öğr. Gör. Hanife YARMACI rehberliğinde 24 Nisan 2017 tarihinde Bursa’da bulunan Sunteks Tekstil Fabrikasına, “Örme ve Dokuma Teknolojisi, Boya baskı teknikleri ve Kumaş üretimi” dersleri kapsamında teknik gezi düzenlenmiştir.

Fabrikadaki tüm bölümler üretim müdürü rehberliğinde gezildi. Önce dokuma bölümündeki makinalar ve ürünler hakkında bilgi verilirken, öğrenciler derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak görme fırsatı yakaladılar. Daha sonra boya apre ve örme bölümleri gezildi. Kullanılan makinalar tanıtıldı. Bu teknik geziyle, Tekstil Teknolojisi öğrencilerinin teorikte öğrendikleri tekstil bilgilerinin pratikteki uygulamasını görmeleri hedeflenmiş ve sağlanmıştır.