ÇANAKKALE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Yüksekokulumuz Dis Ticaret Bölümü ögrencilerinin okulda alanlarina yönelik almis olduklari teorik bilgilerin uygulamalarini yerinde görmeleri, bilgilerini pekistirmeleri amaciyla teknik gezi düzenlenmistir. Bu kapsamda Okulumuz Kültür ve Sanat Toplulugu ile Teknik Gezi kapsaminda Çanakkale Gümrük Müdürlügüne gezi gerçeklestirilmistir.
Gezide, öncelikle Çanakkale Gümrük Müdürlügü ziyaret edilerek burada bulunan Veri isleme salonu, mallarin fiziki kontrolü ve belge kontrollerinin yapildigi Muayene servisi, Hukuk servisi, muhafaza servisi sirasiyla gezildi ve islemler hakkinda yetkililer tarafindan bilgiler verildi. Daha sonra Gümrük Müdürlügünün de içinde bulundugu Kepez Limani gezilerek, transit aktarma limani olarak da kullanilan limana gelen yolcu gemileri, kuru yük gemileri, akaryakit tankerleri, kargo gemileri, Ro-Ro, konteyner gemilerine verilen tüm hizmetler anlatildi. Ayrica limanda bulunan kapali ve açik depolama yerleri, antrepo ile Türkiye'nin en büyük kapasiteli Atik Kabul Tesisi gezilerek tesisteki atik toplama ve atik dönüstürme islemleri hakkinda ögrencilere genis kapsamli bilgi verildi.

134-mkjo-r1.jpg134-mkjo-r2.jpg134-mkjo-r3.jpg134-mkjo-r4.jpg134-mkjo-r5.jpg