Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA “KAZ DAĞLARI BALLARININ KALİTE ÖZELLİKLERİ” KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yenice Meslek Yüksekokulunda “Kaz Dağları Ballarının Kalite Özellikleri“ konulu seminer gerçekleştirildi.

Yenice Meslek Yüksekokulunda “Kaz Dağları Ballarının Kalite Özellikleri“ konulu seminer gerçekleştirildi. Yenice Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğr. Gör. Dr. Seda ÖZDİKMENLİ TEPELİ ve Öğr. Gör. Zişan ÇÖLGEÇEN tarafından düzenlenen seminere Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve personeli, Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve yüksek gıda mühendisi katıldı.

Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sayın İdris İNAN “Yenice’de Arıcılık, Arıcılık Destekleri ve İlgili Yönetmelikler” ile ilgili sunumunun ardından Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Cahit İLERİ “Çanakkale’de Dünden Bugüne Arıcılık” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Seminer Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğretim Üyesi Murat ZORBA’ nın “Balın Kalite Özellikleri” adlı sunumuyla devam etti. Son konuşmacı Yüksek Biyomühendis Emrah YALAZİ yüksek lisans tezi kapsamındaki çalışma sonuçlarını “Kaz Dağları Salgı Ballarının Kalite Parametreleri” adlı sunum ile bal üreticilerine aktardı.

Katılımcılara Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı tarafından gönderilen “Arıcılık” kitapçıkları dağıtıldı. Sunum sonunda bal üreticilerinin soruları konuşmacılar tarafından yanıtlandı.

Program Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt CEYLAN’ ın bütün konuşmacılara teşekkür belgelerini sunması ile sona erdi.