Yenice MYO 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 13/06/2016 Tarihinde Gerçekleştirildi

Yenice Meslek Yüksekokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Yenice Göknar Otel Yüzme Havuzu Tesisinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine Yenice Kaymakamı Musa EVİN, Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza TOKPUNAR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz DEMİRARAN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut ERBAŞ, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Gökhan ERBAĞ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet YILMAZ, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ümit EKER, Arş. Gör. Dr. Fatih OĞUZAY, Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet ERAT, Çan MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muzaffer YÜCEL, Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat UĞUR, Biga MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Lapseki MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Engin GÜR, Gelibolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail ELAGÖZ, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özgür ÖZAY, Yenice İlçe Emniyet Amiri Tamer CANBULAT, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÇAKIR, Yenice İlçesi Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı. Mezuniyet programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra açılış konuşmaları ile devam etti.

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR, yaptığı konuşmada; ülkemizin karşı karşıya kaldığı duruma dikkat çekerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehitlerimize ALLAH’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, gazilerimize acil şifalar diledi. Onların her zaman yanında olacağımızı, bizlere bıraktıkları emanete canımız pahasına sahip çıkacağımızı söyledi. Yüksekokul olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzu kazanıp kayıt yaptıran 3 şehit ailesi veya yakınına bir yıl süreyle Yenice’de ücretsiz barınma imkanı sağlanacağını, yine okulumuzu kazanan en yüksek puanlı 3 öğrenciye ve ekonomik durumu iyi olmayan 3 öğrenciye bir yıl süreyle Yenice’de ücretsiz barınma imkanı sağlanacağını söyledi. Yüksekokulun eğitim öğretim faaliyetleri, açılan bölümler ve yeni öğrenci alacak programlar hakkında bilgi vererek desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Yücel Acer’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mirza Tokpunar’a teşekkür etti. Mezun olan öğrencileri tebrik ederek öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza TOKPUNAR, tüm öğrencilerin mezuniyet heyecanlarını paylaştıklarını belirterek, "Tarihi değerleri ve kültürüyle, coğrafi güzelliğiyle yeri ayrı olan Çanakkale’de bulunmanın ve yine bu şehirde kurulmuş olan ÇOMÜ gibi çok değerli bir üniversiteden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu ayrıca üniversitemizin her geçen gün daha da büyüyerek geliştiğini, Yenice Meslek Yüksekokulu’nun da bu büyümeye ayak uydurarak her geçen gün geliştiğini, bu durumun memnunluk verici olduğunu ve desteklerini sürdüreceklerini" ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından diploma törenine geçilerek okulda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Ödül takdiminde Yenice Kaymakamı Musa EVİN tarafından okul birincisine dizüstü bilgisayarı hediye edildi. Yenice Belediye Başkanlığı ise bu yıl da geleneğini bozmayarak okul birincisine, ikincisine ve üçüncüsüne birer çeyrek altın hediye etti. Ayrıca törende bölüm birincileri de belge ve hediyelerini aldı.

Yenice MYO okul temsilcisine, ÇOMÜ Bilim Sanat ve Spor Etkinliklerinde 2. Olan Erkek Basketbol Okul Takımına, Yenice MYO Okul Futbol Turnuvasında 1. olan birinci sınıf Muhasebe bölümü öğrencilerine, Yüksekokul müzik grubuna teşekkür belgeleri verildi.

Diploma töreninden sonra öğretim elemanları eşliğinde öğrencilerin geçit töreni yapıldı ve sonrasında öğrenciler keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreninin ardından personelimize, öğrencilere ve ailelerine iftar yemeği verildi.