YENİCE MYO ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI LOJİSTİK FUARI’NDA

Yüksekokulumuz Lojistik ve Dış Ticaret Programı öğrencilerine yönelik Akademik Danışman ve bölüm hocaları rehberliğinde 16 – 18 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen ve Türkiye’de düzenlenen en önemli fuarlardan biri olan “Logitrans Uluslararası Transport 2016 Fuarı” na gezi düzenlendi.

26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan Fuar, saat 13.00’de Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Müsteşarı Rainer BOMBA‘nın “Hoş geldiniz” notunun ardından “Uluslararası Tedarik Zincirinde Türkiye’nin Rolü-Gelecekte Neler Olacak” başlıklı panel programı ile açıldı.

Öğrencilerimizin de katıldığı panel Alman Lojistik Konfederasyonu BVL International Başkanı Prof. Dr. Thomas WİMMER’in yönetiminde gerçekleşti. Lojistiğin tüm yönleri ile ele alındığı Panelde Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi’nin Başkanı Çetin NUHOĞLU, UTİKAD Başkanlığının yanı sıra DEİK Lojistik İş Konseyi ve FIATA Avrupa’nın da Başkanlığını yürüten Turgut ERKESKİN, Avusturya Ticari Konsolosu Mag. Georg KARABACZEK, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Jan NÖTHER konuşmacı olarak yer aldı.

Lojistik sektörüne destek ve tedarik sunan çok sayıda Firmaların Lojistik, İhracat ve Satın Alma Yöneticileri ile gerçekleştirilen karşılıklı görüşmeler sayesinde öğrencilerimiz, lojistik sektöründeki gelişmeleri yakından takip edebilme fırsatı yakalayarak, Yük Taşıma ve Lojistik Hizmetleri, Taşıma Araç ve Sistemleri, IT, Telematik, Telekomünikasyon, İntralojistik, Yük Akışı, Depolama Sistemleri ile ilgili konularda bilgi ve tecrübe edindiler.

Fuar gezisi esnasında öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş arama sürecinde izleyecekleri yol ve başvuru kanalları ile ilgili olarak firmaların sundukları görüş ve öneriler kendilerine yararlı bir deneyim kazandırdı. Ayrıca öğrencilerimize fuar ziyareti esnasında eğitim aşamasında yapmaları gereken stajları için firmalardan destek ve staj kabul garantisi sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra mezuniyet sonrası iş imkanı sağlamaları yönünde kendilerini tanıtarak ve bilgilerini ön plana çıkararak potansiyel firmalarla bağlantı kurup karşılıklı görüşmeler sonrasında firmaların ilgisini ve dikkatini çekmeyi başararak firma bünyesinde alanlarına yönelik bölümlerde çalıştırılmak üzere iş teklifi aldılar. Bu bağlamda gerçekleştirilen fuar ziyareti geleceğe yönelik sektörel bir kazanım elde etmeleri açısından hem öğrencilerimiz hem de üniversitemiz adına önemli bir katkı sağlamıştır.

Fuarda katılımcı olarak bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Topluluğu ile bir araya gelerek üniversiteler arası işbirliği konusunda önemli adımların atılmasına yönelik ve öğrencilerimizin DGS ile İstanbul Ticaret Üniversitesine dikey geçiş yapabilme imkanları konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Rektörlüğümüzün destekleriyle gerçekleştirilen Fuar gezisi, öğrencilerimizi Lojistik sektöründe yer alan ürünün üretim bandından raflara ulaşmasına kadar geçen tüm sürecin aktörleri olan birçok ulusal ve uluslararası Firmalarla bir araya getirerek son derece önemli ve yararlı katkılar sağlamıştır.

Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik İstanbul Logitrans Uluslararası Transport 2016 Fuarına düzenlenen gezinin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yücel ACER’e Yüksekokulumuz adına teşekkür ediyoruz.