Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA "ENGELLİLER VE YAŞAM" KONULU SEMİNER

Yenice Meslek Yüksekokulunda Öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Olgun Közleme’nin konuşmacı olarak katıldığı “Engelliler ve Yaşam” konulu seminer düzenlendi.

       Yüksekokulumuzda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Olgun Közleme’nin konuşmacı olarak katıldığı “Engelliler ve Yaşam” konulu seminer düzenlendi. Sunumunda “otizmi” konu alan Arif Olgun Közleme, otizmin tarihçesi, otizme yönelik uygulanan programlar ve bilimsel çalışmalar, otistik çocukların taşıdıkları özellikler ve yaşadıkları engeller ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Aynı zamanda, otistik çocukların normal yaşamın içine girebilmesinin onların gelişimi üzerindeki olumlu etkilerinden bahseden Dr. Közleme, doğru eğitim ve doğru tedavi yöntemleri ile aile ve toplumun tedavideki önemine dikkat çekti.

      Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonunda Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Ceylan, katılımlarından ve katkılarından dolayı Arif Olgun Közleme’ye teşekkür belgesi sundu.