Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA "KAZDAĞLARI EFSANELERİ" KONULU SEMİNER

Yenice Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Reyhan Körpe tarafından “Kazdağları Efsaneleri” konulu seminer verildi.

       Yüksekokulumuzda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Reyhan Körpe tarafından “Kazdağları Efsaneleri konulu seminer verildi. Eski adıyla İda dağı, bugünkü bilinen adıyla Kazdağlarının hem arkeolojik hem de kültürel açıdan çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Reyhan Körpe, Kazdağları’ndaki ilk güzellik yarışmasından Truva savaşlarına, Antikçağ mitolojisinde Tanrıların mücadelelerine kadar ilgi çekici konularda paylaşımlarda bulundu. Ayrıca, Çanakkale ve Balıkesir illerinin sınırları içinde yer alan Kazdağları bölgesinde, pek çok tapınak, sunak, kutsal alan, kale ve yerleşim alanlarının yer aldığını belirten Doç. Dr. Reyhan Körpe, bu durumun, tarih boyunca Kazdağları bölgesini, çeşitli kavimlerin yaşam alanı ya da geçiş alanı olarak da kullandığını ifade etti.

      Yenice Belediyesi Park Yenice Aktivite Merkezinde düzenlenen seminer sonunda, Doç. Dr. Reyhan Körpe’ye Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar adına Berna Özen çiçek takdiminde bulunmuş olup, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Ceylan’da teşekkür belgelerini sunmuştur.