Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA ÖĞRENCİ YAŞAM, KARİYER VE MEZUN İLİŞKİLERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ, MEZUN BULUŞMALARI KONFERANSI DÜZENLENDİ

.

        Mezun buluşmaları kapsamında organize ettiğimiz programımıza, üniversitemiz; Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Öğr. Gör. Salih TORLAK katılarak öğrencilerimize hem kariyer planları hem de kendilerini mezuniyet sonrasında nasıl bir iş ortamı beklediği üzerine keyifli ve verimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü’nün de tanıtıldığı etkinlikte, üniversitelerin önemli bir paydaşı olan öğrencilerin hem eğitim aldıkları üniversite hem de birbirleri ile iletişimlerini devam ettirmelerinin ne denli önemli olduğuna değinildi.

        Ayrıca konuşmacı olarak katılan 2015-2016 Eğitim Dönemi’nde mezun ettiğimiz QNB Finansbank Genel Müdürlük çalışanı Eray AYDIN ve 2017-2018 Eğitim Dönemi’nde mezun ettiğimiz DGS sınavı ile Balıkesir Üniversitesi Bankacılık Finans bölümüne geçiş yapan Sibel KARAMAN adlı öğrencilerimiz iş ve sınav tecrübelerini anlattı.

         Banka çalışanı olarak Eray AYDIN; banka mülakat süreci ve deneyimleri, genel müdürlük, şube ve çağrı merkezi hakkında bilinmeyenler, bankacılıkta kariyer olanakları, banka çalışanlarına sağlanan fırsatlar ve haklardan bahsetti. Sibel Karaman adlı mezun öğrencimiz ise DGS yapabilmek için istenilen başarı düzeyleri ile lisans eğitiminin sağladığı fırsatları Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerimize aktararak öğrencilerimizin DGS ile ilgili motivasyonlarını arttırdı.

          Yüksekokulumuz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin sonunda; Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Koordinatörü Öğr.Gör. Salih TORLAK ve diğer katılımcılarımıza Yaşam, Kariyer ve Mezun İlişkileri Birim Temsilcisi Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şadiye AYDIN teşekkür belgelerini sunmuştur.