YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA İLK YARDIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Yenice Meslek Yüksekokulunda öğrencilere ve okul personeline yönelik "İLK YARDIM" semineri düzenlendi.

Yenice Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminere Yenice Devlet Hastanesi Dahiliye uzmanı Dr. Hüseyin SEMİZ ve Eğitim Hemşiresi Serap KILIÇ AKSU konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde katılımcılara sık görülebilecek kazalar ve ilk yardım kuralları, trafik kazalarında, yangına maruz kalan insanlarda ve düşmeler sonrasında yaşanan travmalar, kalp krizi geçiren kişilere, epilepsi hastalarına, koma ve şokta bulunanlara, kırık, çıkık ve ezilmelerde, boğulma vakaları gibi durumlarda hastalara nasıl müdahale edileceği konusunda bilgiler verildi. Ayrıca suni solunum, kalp masajı, temel yaşam desteği gibi konulara değinildi.

Yaşanan çeşitli sağlık sorunlarında ve kazalarda meydana gelen yaralanmalarda ilk 3 dakikanın önemine dikkati çeken Dr. Hüseyin SEMİZ, sağlık ekiplerinin olay yerine gelinceye kadar geçen sürede hastaya doğru müdahale etmenin, hastanın hayatta kalması için önemli olduğunu belirtti.

Seminer öğrenciler ve yüksekokul personeli tarafından ilgiyle izlendi.