Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

Yenice MYO 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi...

.

Yenice MYO 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

           Mezuniyet törenine Yenice Kaymakamı Ahmet BAŞER, Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail BAYKAL, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çetin KANTAR, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat YILDIRIM, ÇOMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat KARATAŞ, ÇOMÜ Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Feridun Hakan ÖZKAN, ÇOMÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özkan KESKİN, ÇOMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner GÖK, Yenice Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Yenice İlçesi Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

             Mezuniyet programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Öğretim elemanları eşliğinde öğrencilerin geçit töreni yapıldı. Daha sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER’in mezuniyet ile ilgili mesajı okundu. Tören Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR’ın, Yenice Belediye Başkanı Veysel ACAR’ın ve Yenice Kaymakamı Ahmet BAŞER’in açılış konuşmaları ile devam etti.

           “ Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Coşkun YANAR, yaptığı konuşmada;

              Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer misafirler, sevgili öğrenciler;

          2016-2017 Akademik yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Tüm katılımcıların ve sevgili öğrencilerimizin Ramazan ayı mübarek olsun. Bu gece Mübarek Kadir gecesi hepimizin kadir gecesi mübarek olsun. Allah yaptığınız ve yapacağınız ibadetlerinizi şimdiden kabul etsin.

              Mezuniyet törenimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelime teşekkür ediyorum.

       Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer misafirler, sevgili öğrenciler; Bu gün mezuniyet törenimizi gerçekleştirmemizde en önemli katkısı bulunan, hatta bu törenimizi özgür bir şekilde,  hür bir şekilde yapmamız için canlarını feda eden, Dini için, vatanı için canlarını feda eden başta 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ olmak üzere tüm şehitlerimize ALLAH’tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bizlere bıraktıkları emanete kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımızı buradan tüm dünyaya duyurmak isterim. Kimse boş yere heveslenmesin. Nasıl ki Malazgirtte, Niğboluda, İstanbul’un fetinde, Dumlupınarda, Sakarya’da, ÇANAKKALE’DE Medeniyet dedikleri tek dişi kalmış canavara karşı bu imanla, nasıl galip gelmişsek bundan sonrada aynı aşkla aynı şevkle, imanla, irfanla devam edeceğiz. Yeter ki bunun bilincinde olalım, birlik olalım. Çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlara sahip olalım. İşte dünyaya ADALET o zaman gelecektir. Mazlumların yüzü o zaman gülecektir. Dünya bizden bunu bekliyor.

           Biz de bu gün ülkesi için canla başla çalışacak, bilinçli, şuurlu gençlerimizi en donanımlı bilgilerle mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu gurur başta öğrencilerimiz olmak üzere onların ailelerinin, hocalarımızın, tüm personelimizin, bu gurur hepimizin. 

           Sevgili gençler! Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteli olmanın ayrıcalığını her zaman hissetmelisiniz.  Yolunuz açık olsun.

          Değerli misafirler Eğitim öğretim anlayışımız şuurlu, bilinçli kaliteli, öz güveni yüksek çağın gerektirdiği donanımlara sahip gençler yetiştirmek üzere devam etti. Eğitim öğretimde asla taviz vermeden, devlet politikalarından asla taviz vermeden çalışmalarımıza devam ettik. Yöneticiliği bir ibadet olarak gördük. Kimseyi ötekileştirmeyen bir yönetim anlayış sergiledik. Ancak Din, Devlet, Millet, manevi değerler söz konusu olduğunda Ya devlet tarafındasın ya da değilsin. Bu açık ve nettir. Yönetim anlayışımız bu şekilde devam etti ve bundan sonrada böyle devam edecektir. Asla kimsenin bundan şüphesi olmasın.

             Değerli misafirler Akademik kadromuzu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Öğrenci sayımız her yıl artmaya devam ediyor. Yeni bölüm ve programlar açılması için çalışmalar yaptık.  Üniversitemizde tek Hukuk Bölümü Adalet Programını açtık.  Akademik personel sayısını tamamlayarak öğrenci alımı yapacağız. Bu bölüm en prestijli çalışmalarımızdan birisidir diyebilirim.

           Okulumuzun fiziki donanımlarını daha iyi, daha güzel hale getirmek için sayısız çalışmalar yaptık. Okulumuzun dış cephe kaplamasını yaparak yeni ve çok farklı bir görünüm kazandırdık. Yine okul içerisinde tadilat ve yenileme çalışmaları yapıyoruz. Her alanda en iyisi olmak, marka olmak için çalışmalara devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı rektörümüz Prof. Dr. Sayın Yücel Acer’e, huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.

            Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Yenice MYO benim ilk görev yerim. En güzel yıllarımı, gençliğimi burada geçirdim. Her kademesinde çalıştım. Allah bana bu güzide kurumun müdürlüğünü de nasip etti. Ve bu hizmetimi en iyi şekilde taçlandırdım. Seni seviyorum okulum. Sana selam, sana saygılar sunuyorum. Sana ilk geldiğim günü unutmadım. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteli ayrıcalığını her zaman yaşadım bundan sonrada yaşayacağım. İlkler ve İlkeler benim için önemlidir.

          Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

            Açılış konuşmalarının ardından diploma törenine geçilerek okulda dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Yenice Belediye Başkanlığı ise bu yıl da geleneğini bozmayarak okul birincisine, ikincisine ve üçüncüsüne birer çeyrek altın hediye etti.

        Ayrıca törende her bölümün birincisi, ikincisi ve üçüncülerine, Yenice MYO Kültür Sanat Topluluğu Öğrenci Temsilcisine, ÇOMÜ Bilim Sanat ve Spor Etkinliklerine katılan Erkek Basketbol ve Futbol Okul Takımına, Yenice MYO Okul Futbol Turnuvasında 1. olan ikinci sınıf Muhasebe Bölümü öğrencilerine,  teşekkür belgeleri verildi.

         Yüksekokulda bulunan her bölümün tüm öğrencilerine yönelik gerçekleşen Diploma merasiminin ardından öğrenciler keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.