Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MYO FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI

.

YENİCE MYO FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI

      Yüksekokulumuz Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden 18 kişi SEGEM bünyesinde gerçekleştirilen Teknik Personel Yeterlilik Sınavı sonucunda “TEKNİK PERSONEL YETERLİLİK SERTİFİKASI” almaya hak kazanmıştır.

       Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği bünyesinde kurulan Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), sigortacılık alanındaki eğitim ve sınav faaliyetlerini yürüten meslek kuruluşudur. Sigortacılık sektörüne nitelikli eleman istihdamını artırmak için çeşitli alanlarda sınav düzenlemektedir. Bu sınavlar;  Teknik Personel Yeterlilik Sınavı, TARSİM Eksperliği Sınavı, Aktüerlik Sınavı, Broker Teknik Personel Sınavı ve Türk Sigortacılık Mevzuatı Sınavıdır.

      Teknik Personel Yeterlilik Sınavını geçen adaylara Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası verilmektedir. Sigortacılık Kanunu’na göre sigorta acenteleri tarafından yürütülen sigorta ürünlerine yönelik pazarlama, bilgilendirme ve satış işlemleri sadece Teknik Personel Yeterlilik Sertifikasına sahip kişiler tarafından yapılabilmektedir. Ayrıca sigorta acentesi kurmak isteyen kişilerin de Teknik Personel Yeterlilik Sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Bankalarda da sigortacılık faaliyetleri yürütüldüğü için personel alımlarında öncelikli göz önünde bulundurulan bir belge niteliğindedir.

     Teknik Personel Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazanan öğrencilerimizi Yüksekokulumuz olarak tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.