Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MYO "FİNANS-BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ" ÖĞRENCİLERİ BORSA İSTANBUL’DA

Yenice Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık bölümü öğrencileri Borsa İstanbul’da düzenlen “Üniversite Buluşmaları-Sermaye Piyasalarında Kariyer Yolculuğu" programına katıldı.

    Finansal okuryazarlığın geliştirilmesi ve sermaye piyasasının bilinirliğinin artırılması amacıyla düzenlenen “Üniversite Buluşmaları-Sermaye Piyasalarında Kariyer Yolculuğu” nun altıncısı 13 Aralık 2019 Cuma günü Borsa İstanbul’da düzenlendi.

     Programa, farklı üniversitelerden 500’ü aşkın öğrenci katılırken Üniversitemiz adına Yenice Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık bölümü öğrencileri ile Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şadiye AYDIN katıldı.

    Programda ilk konuşmacı Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet GÖNEN, sermaye piyasalarında yatırım yapmanın getirdiği fırsatlardan bahsetti. Daha sonra Kişisel Gelecek Tasarımcısı Kamil KASACI, sermaye piyasası ve kariyer planlaması sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen Öğrenci Eğitim Programları Sorumlusu Gözde AKUÇ, Borsa İstanbul’daki staj ve öğrencilere yönelik eğitim imkânlarından bahsetti.

    Sunumların ardından Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Hakan ATİLLA yaptığı konuşmada; “Türkiye’nin geleceğinde sizler söz sahibi olacaksınız, sizlerin ileride bu kürsüde veya mutlaka iyi yerlerde olacağınıza inanıyorum” dedi.

    Sunumlar sonunda Kamil KASACI, Kök isimli kitabını tüm katılımcılara imzalayarak hediye etti ardından Borsa İstanbul seans salonu ziyaret edilerek temsili “Gong Töreni” yapıldı.