Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MYO'DA 15 TEMMUZ MİLLİ İRADEYE SAYGI SERGİSİ

.

15 TEMMUZ MİLLİ İRADEYE SAYGI SERGİSİ

           Yenice Meslek Yüksekokulunda 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini anlatan fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Milli İradeye Saygı" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

          15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz bu darbe girişimini; sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

           Milli İradeye ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin girişimin hatırlatılması ve unutturulmaması amacıyla düzenlenen sergide, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş bağımsızlık ve milli birlik temalı fotoğraflar yer aldı.

           15 Temmuz gecesinde yaşananların fotoğraflarla daha net anlaşıldığı serginin açılışına Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat, Çan MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Muzaffer Yücel, Yenice Belediye Başkan yardımcısı Hasan Avcı, Kamu ve özel kurum ve kuruluşların müdür ve amirleri, Yenice esnafı, okulumuzun öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.