Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MYO'DA “GIDA VE MİKROORGANİZMALAR UYGULAMALI EĞİTİM” ETKİNLİĞİ

Yenice Meslek Yüksekokulunda “Gıda ve Mikroorganizmalar Uygulamalı Eğitim” Etkinliği Gerçekleştirildi

Yenice Meslek Yüksekokulunda Reyan Bodur Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmeni Gülşah KAHYA'nın organizasyonu ve Yenice Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü iş birliği ile “Gıda ve Mikroorganizmalar Uygulamalı Eğitim” etkinliği gerçekleştirildi.

Gıda ve Mikroorganizmalar Uygulamalı Eğitim programı teori ve uygulama olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Reyan Bodur Anadolu Lisesi konferans salonunda 10. ve 12. Sınıf öğrencilerine ilk olarak Dr. Öğr. Üyesi Fatih Tuncay EFE tarafından “Bilimsel Çalışma Nedir? Nasıl Yapılır?” sunumu gerçekleştirildi. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İPEK “Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam” konulu sunumunu ve Gıda Yüksek Mühendisi Burcu KAYA “Gıdalarımızdaki Görünmeyen Tehlikeler” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Program sunumları Öğr. Gör. Zişan ÇÖLGEÇEN tarafından “Laboratuvarda Alınması Gereken Önlemler” adlı sunum ile tamamlandı.

Yenice Meslek Yüksekokulu Gıda Analiz ve Kontrol Laboratuvarında öğrencilere mikrobiyoloji laboratuvarı uygulamalarında kullanılan mikroskop, cam malzemeler ve diğer laboratuvarda kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Reyan Bodur Anadolu Lisesi 10. ve 12. Sınıf öğrencileri tarafından ilgiyle karşılanan program laboratuvar uygulamaları ile sona erdi.