Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI SERGİSİ DÜZENLENDİ

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI SERGİSİ DÜZENLENDİ

        Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğrenci Sergisi Açıldı.

        Yüksekokulumuz, El Sanatları bölümü, Mimari Dekoratif Sanatlar Programı 2018/2019 Öğretim yılı Öğrenci Sergisi, 20 Haziran günü açılarak beğeniye sunuldu. Sergi açılışı öncesi yapılan programda öğretim yılında dereceye giren öğrencilere; Yenice Kaymakamı sayın Ahmet Başer tarafından hediyeler, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar’dan çeyrek altın ve Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mevlüt CEYLAN’dan teşekkür belgeleri verildi.

        Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğrenci Sergisinde yıl içerisindeki uygulamalı Bilgisayar Destekli Tasarım, Duvar Süsleme Teknikleri, Model Kalıp Teknikleri, Seramik Uygulamaları, Çini Uygulamaları, Vitray ve Ahşap Mimari ve Süsleme Uygulamaları derslerine yapılan proje işleri sergilendi.

        Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen sergide bu yıl; Duvar Süsleme Teknikleri Dersinde Öğr.Gör. Mehmet Engin Özen atölyesinde yapılan öğrencilere ait oto portreler, alçı plaka üzerine kalem işi geleneksel motifler ile rölöveler, Öğr. Gör. Halim Kaya atölyesinde şekillenen iç-dış mekan zemin karoları, Öğr.Gör. Ece Yücel atölyesi renkli yüzey yorumlamaları ile dekoratif ahşap düzenlemeler, Öğr.Elm. Derya Arslan atölyesi ürünleri çini karo, çini destekli ayna tasarımları ile Öğr. Elm. Sedef Kızıltepe atölyesi ürünü vitray çalışmalarına yer verildi. Sergiye açılışını gerçekleştiren ilçe kaymakamı Ahmet Başer’e Yüksekokul tarafından Geleneksel Kalem işi motifli duvar çalışması takdim edildi.

        Sergiye, Yenice Meslek Yüksekokulu  Mimari Dekoratif Sanatlar 1., ve 2. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra Mezuniyet için gelen öğrenci verileri de izleme fırsatı yakaladı.