Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU TARAFINDAN ''İŞ ARAMA BECERİLERİ VE CV HAZIRLAMA'' KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİ

Yenice Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ''İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama'' konulu seminer gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığı kapsamında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu tarafından Yenice Meslek Yüksekokulunda ''İş Arama Becerileri ve  CV Hazırlama'' konulu seminer gerçekleştirildi.

Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu bünyesinde görev yapan İş ve Meslek Danışmanları tarafından “İş Arama Becerileri ve CV Hazırlama” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.

Yenice Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen seminere Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu’nda görevli İş ve Meslek Danışmanları Pınar ÜLGER ve Pelin KURT konuşmacı olarak katıldı. 

Seminerde öğrencilere aktif iş arama sürecinde İŞKUR ve diğer iş arama kanallarının kullanımının önemi, İşkur Hizmetleri tanıtımı, etkili özgeçmiş (CV) hazırlama, iş görüşmesi ve mülakat teknikleri gibi konularında yararlı bilgiler verildi.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu’nda görevli Meslek Danışmanı Pınar ÜLGER, yaptığı sunumda ilk olarak öğrencilere iş arama, iş bulma, işverenle görüşme ve özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler verdi. CV’nin kişiyi işverene tanıtan ve kişi hakkında bilgiler veren bir belge olduğunun altını çizen ÜLGER, CV hazırlanırken içeriğinin sade ve anlaşılır olması gerektiği bildirdi. ÜLGER, yazım kurallarının önemi, CV’ye ek ön yazı yazılması, işverenle görüşmeye giderken dikkat edilecek noktalar ve mülakatta nasıl davranılması gerektiği konusunda da öğrencilere ayrıntılı bilgi sundu.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından seminer sona erdi.