Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Dekanlar, Müdürler, Bölüm Başkanları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı açılış konuşmasında kurum kültürünün çok önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Amacımız üniversitemizde kurum kültürünün gelişmesi ve en küçük birimden en büyük birime kadar kurum kültürünün yerleşmesinin sağlanması. Bir kurumda kurum kültürü oluşturmak ve bunu yerleştirmek elbette kolay bir iş değil. Ancak bizler üniversitemizde kurum kültürünün gelişip oturması için her çalışanımızın üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini bekliyor bu amaçla bunun felsefesinin ve teorisinin ne olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Zamanımızın çoğunu iş yerlerimizde geçiriyoruz. Dolayısıyla en çok vakit geçirdiğimiz kurumlarımızda mutlu ve huzurlu olmamız yaptığımız işin verimini artırır. Çalıştığın kurumda kurum kültürünün var olması demek huzurun olması demektir. Huzurlu olduğunuz yerde kalmak istersiniz. Haftasonu bile mesai başlasa diye beklersiniz. Biz istiyoruz ki üniversitemizde herkes yaptığı işi yaparken mutlu ve huzurlu olsun. Bunun için de kurum kültürü çok önemli.”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, “Ben değil biz diyen güçlüdür” ifadesi ile başladığı konuşmasında; “Birlikten kuvvet doğar. Bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözlerini örnek vererek kurum kültürünün öneminin altını çizdi.
ÇOMÜ’nün 4316 çalışandan ve 46 akademik birimden oluşan kalite odaklı ve yenilikçi bir üniversite olma amacıyla hizmet eden bir kamu örgütü olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ’nün başarısının; güçlü bir kurum kültürü, güçlü bir kurumsal kimlik, kurumsal iletişim, kurumsal aidiyet, pozitif örgüt iklimi, liderlik, örgütsel güven, katılımcı yönetim anlayışı ile mümkün olduğunun vurgusunu yaptı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten; kurum kültürü nedir? kurum kültürünün bileşenleri nelerdir? kurum kültürünün boyutları, kurum kültürünün özellikleri, kurum kültürünün rolü, kurum kimliği, kurum imajı, nasıl bir kurum kültürü inşa etmeliyiz? güçlü bir kurum kültürü için ne yapmalıyız? başlıklarını içeren bir sunum yaptı.