Dış Ticaret Bölümümüzden "Gümrük Müşavirliği Kariyer Yolu" Eğitim Semineri

28.12.2022 tarihinde, bölümümüz öğrencilerine yönelik, “Gümrük Müşavirliği Kariyer Yolu” konulu panel düzenlenmiştir. Yüksekokulumuz konferans salonunda düzenlenen panele, Çanakkale Gümrük Müdürlüğü muayene memuru Ahmet Veysel ÖCALAN ve ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş. Gümrük Müşavir Yardımcısı Cumhur YILDIZ panelist olarak katılmışlardır. Bölümümüz Öğr.Gör.Nihal ÇELİK’in organizasyonu ile düzenlenen seminere bölümümüz 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Yüksekokulumuz Müdürü Zeynel KILIÇ, Müdür Yardımcısı Erhan SEYİS, Yüksekokul Sekreteri Yakup BAYAR ve Bölüm Başkanı Murat İLDİRİR katılmışlardır.

Bölüm başkanı Murat İLDİRİR’in moderatörlüğünde panelistler Ahmet Veysel ÖCALAN ve Cumhur YILDIZ, gümrük müşaviri olma süreci ve bu süreçte karşılaşılan engeller ve fırsatlar, gümrük müşavirliği için staj ve sınav süreçleri ve bu hususta öne çıkan hazırlık çalışmaları, meslekte gümrük kanunu, gümrük yönetmeliği ve mesleğe özgü temel kavramsal bilginin önemi konularında örneklemelerle anlatımda bulunmuşlardır. Soru cevap şeklinde interaktif olarak yapılan seminerde ayrıca gümrüklerdeki muayene süreci, usulleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, hem kamusal hem de özel sektör bakışı ile tartışılmış olup, meslekte kurumlar ve insanlar arası ilişkilerin öneminden bahsedilmiştir.