"Moleküler Biyolojide Kullanılan Bazı Yöntemler" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz, YÖK 100/2000 Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Öncelikli Tematik Alanında çalışmalar yapan doktorant Çağlar KAYA tarafından, Laborant ve Veteriner Sağlık programı öğrencilerimize yönelik "Moleküler Biyolojide Kullanılan Bazı Yöntemler" başlıklı konferans verildi. Konferans, teorik ve pratik olmak üzere iki ayrı programdan oluştu.

Bitki ve Hayvan ıslahında kullanılan modern moleküler biyoloji ve biyoteknolojik yöntemlerden yeni nesil genom düzenleme teknikleri (ZFN, TALEN, CRISPR ve RNAi teknolojisi) hakkında teorik olarak bilgilendirmelerde bulunan Çağlar KAYA, öğrencilerimiz ile birlikte sunum sonrasında DNA izolasyonu uygulaması yaptılar.

Öğretici yanı yüksek olan konferans için Çağlar KAYA'ya Yüksekokulumuz adına teşekkür ederiz.