"Seyr-i Sefer. Çanakkale"
Osmanlıca karşılığı; gidiş, dönüş, trafik anlamına gelen bu sözcüğü sanatçı kendi hayat yolculuğunu anlatırken bu seride Çanakkalenin hayat yolculuğunu da anlatmaya çalışmıştır. İnsanlar gibi şehirlerin de hikâyeleri vardır.
Nereye gidersek gidelim döndüğümüz bizim olarak hissettiğimiz bir yer vardır. Orası bizim ana merkez noktamızdır. İsteyerek çıktığımız her yolculukta bir o kadar da hasretle dönmeyi beklediğimiz yerdir burası aslında.
İstanbul’da yaşamış ve bu güne kadar yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kişisel sergisi olan sanatçının Seyr-i seferlerle dolu hayatında Çanakkale bir gün dönmeyi beklediği şehir olmuş.
Çanakkale ye kendini anlatmamın en iyi yolu da her zaman olduğu gibi sanatıyla olmalıydı.
Seyr-i Sefer. Çanakkale. Kendi içinde iki döneme ayrılmakta. Birinci kısım Nilay Köksal Karaman Redrospektif eserler. Diğer ikinci kısım Çanakkale nin hayat yolculuğu üzerine kurulmuş.
Sanatçının eserlerdeki anlatım dili çini. Seçilen üslup da hikayeler gibi bu toprakların.
Anlatımıyla Çanakkale'de Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Nilay KÖKSAL KARAMAN'ın Düzenlediği Çini Sergisine Yüksekokul yönetimimiz ile katılım sağlayarak Yüksekokulumuz adına çiçeğimizi takdim ederek teşekkürlerimizi ve tebriklerimizi ilettik. Değerli hocamıza Çanakkale değerleri konusunda ortaya koyduğu bu güzel eserleri için ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.