Ulaşım ve Haberleşme

Ulaşım

Yenice, otobüsle Çanakkale'ye yaklaşık 1 saat, Balıkesir'e 1,5 saat, İzmir'e 6 saat, İstanbul'a 7 saat, Bursa'ya 4 saat uzaklıkta olup; her gün otobüs ve minibüs seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca yurt genelindeki birçok şehire ve büyükşehire doğrudan otobüs bulunmakta olup; Çan, Biga, Gönen, Edremit, Balya ilçelerine de her saat başı otobüs ve minibüs çalışmaktadır. Bununla birlikte Çanakkale ve Edremit havaalanları da Yenice'ye ulaşımda önemli katkı sağlamaktadır.

resim500681resim419726

Haberleşme

Türk Telekom Yenice Bakım-Onarım Hizmetleri Biga Telekom Müdürlüğüne bağlı olarak yürütülmekte olup, arıza, nakil, tesis, ankesör, bakım ve müşteri hizmetleri yanında TT Net hizmeti de verilmektedir. Birimde 2'ü teknik eleman, 3'i işçi olmak üzere 5 personel görev yapmakta olup, 3 adet kiralık araç kullanılmaktadır.

İlçemizde toplam 22 telefon santrali mevcut olup, 12.028 hat kapasitesine sahiptir ve mevcut abone sayısı 8.300 'dir. İlçe merkezindeki telefon santralinin kapasitesi 2.715 olup, mevcut abone sayısı 2.300'dür. Belde ve köylerde bulunan 21 santralin hat kapasitesi ise 9.313 olup, abone sayısı 6.000'dir. İlçe merkezi, belde ve köylerde toplam 25 adet manyetik kartlı ankesörlü telefon bulunmaktadır.

İlçemizde Posta ve Telgraf Hizmetleri Çanakkale PTT Başmüdürlüğüne bağlı 1 PTT Merkez Müdürlüğü ve 2 şube ile yürütülmektedir. İlçemize bağlı 85 yerleşim biriminin posta dağıtımı haftada tek seferli olarak idareye ait araç ile yapılmaktadır. Çanakkale-Yenice postası haftada 6 gün karşılıklı alınıp verilmekte olup, PTT hizmetleri toplam 10 personel ile yürütülmektedir. Ayrıca Beldelerimizde 2 şube ve 2 acente ile hizmet verilmektedir.

İlçemizde mahalli yayın yapan radyo-TV istasyonu bulunmamakta, haftada bir gün yayın yapan ''Yenice İda Gazetesi'' isimli bir gazete bulunmaktadır. İlçe merkezi ve beldelerde kitap satışı yapan işyerleri mevcuttur.