Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

AKADEMİK VE İDARİ GENEL KURUL 20.12.2023

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA 2023-2024 GÜZ YARIYILI AKADEMİK GENEL KURULU İLE İDARİ KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Meslek Yüksekokulumuzda 2023-2024 Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu İle İdari Kurul Toplantısı Sayın Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yrd. Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, ÇOMÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Engin GÜR, Genel Sekreter Yrd. Sinan KARABULGU, Genel Sekreter Yrd. Öğr. Gör. Tanju GÜDÜK, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker GÜLCEMAL ve beraberindeki heyetin katılımı ile gerçekleştirildi.

Akademik Genel Kurul’a saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşımızın okunması ile başlandı. Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Murat GÜNAY,  açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından okulumuzdaki Bölümler ve Programlar, Akademik, İdari ve Teknik Personel, Eğitim-Öğretim Faaliyetleri, Öğrenci Sayıları, Kalite Güvence çalışmaları, İç ve Dış paydaş ilişkilerimiz ile son dönemde mevcut öğrencilerimiz ve mezunlarımıza yönelik gerçekleştirilen akademik, sosyal -kültürel etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgileri aktardı. Ayrıca akademik personelimizin gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ve yürüttükleri projeler hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Toplantının devamında ÇOMÜ BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Sercan KARAV yaptığı konuşmada üniversitemizin Ulusal ve Uluslararası Hedeflere yönelik Stratejik Eylem Planları ve bu Eylem Planlarını gerçekleştirmeye yönelik yapılan çalışmalar ve gelecekte planlanan adımlar hakkında bilgiler verdi. Bu bağlamda Üniversitemizin Research Management Roadmap Projesi paydaşı olduğunu, araştırma üniversiteleri arasında üst sırada olan ve iyi uygulamalar ortaya koyan diğer üniversiteleri örnek aldığını belirtti. Üniversitemizin araştırma üniversiteleri derecelendirme sıralamasında üst sıralara gelebilmesi için kurum içi Ar-Ge ve Proje kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ifade etti. Üniversitemiz akademik personeline bu bilgilerin Akademik Genel Kurullar ve ayrıca düzenlenen eğitimler aracılığı ile aktarılmaya devam edileceğini ve Bireysel Kariyer Planlama anlamında akademik personele destekler verileceğini belirtti. Projeler konusunda TÜBİTAK, COST ve Avrupa Birliği destekli Projelerin önemini vurgulayan Doç Dr. KARAV proje eğitimlerinin başladığını ve bu eğitimlerin ilerleyen süreçte ve 2024 yılında devam edeceğini belirtti.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU gerçekleştirdiği konuşmada, üniversitemiz stratejik hedeflerinin belirlenmesi sürecinde üniversitenin iç ve dış paydaşlarıyla bir araya gelinerek ilişkilerin güçlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla, toplantılar aracılığı ile fikir ve bilgi alışverişi yapıldığını ve stratejik planlama çalışmalarına yönelik faaliyetlerin düzenlendiği belirtti. Bu bağlamda oluşturulan stratejik planın içselleştirilmesinin ve uygulanmasının gerektiğini ayrıca uluslararası akademik iletişim ağlarının kurulmasının, geliştirilmesinin ve uluslararası platformda yürütülen araştırma projelerine katılımının önem arz ettiğini vurguladı. Üniversitemizin Çanakkale’ de mevcut özel sektör firmaları ile bir araya gelerek, üniversite-sanayi çalışma ve araştırma işbirliklerinin başlatıldığını ve ilerleyen süreçte bu çalışmaların artırılmasının hedeflendiğini belirtti.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm birimlere ve akademik personele desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti.

Aynı zamanda ÇOMÜ Genel Sekreter Yrd. Sinan KARABULGU, Genel Sekreter Yrd. Öğr. Gör. Tanju GÜDÜK ve Yüksekokulumuz İdari personelinin katılımı ile İdari Kurul toplantısı gerçekleştirildi.