Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu

DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ MEZUN ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ MEZUN ÖĞRENCİLERİ İLE SÖYLEŞİ

Üniversitemiz Kalite Güvence çalışmaları ve paydaş ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla 30.12.2023 tarihinde Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Yenice MYO Dış Ticaret bölümü akademik personeli Öğr.Gör. Murat İldirir ve Öğr.Gör. Nihal ÇELİK ‘in geçmiş yıllarda okulumuzdan mezun olarak eğitim gördükleri alanda kariyerlerine devam eden öğrencilerimiz ile yapılan görüşmede;  

Kalite Güvence Süreç ve politikalarının yürütülmesi konularında görüş ve fikir alışverişlerinde bulunulmuştur. Ayrıca Mezun öğrenci ilişkilerinin artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar, gelecek yıllarda eğitim öğretim planlarında eklenmesini önerdikleri dersler, ders içeriklerinin sektörel bazda detaylandırılması, dış ticarette kullanılan paket programların öğretim planında yer alması, eğitim sürecinde Dış ticaret alanında girişimci olabilme konusunda bilgilerin verilmesi, Dış ticaret yapan firmaların bölüme yönelik (semine, söyleşi vb.) ziyaretlerin arttırılması,  okulumuzun ve bölümümüzün başarılı ve güçlü olduğu yönleri ile eksiklikleri konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Gelecek dönemlerde mezunlarımız ile eğitimlerine devam eden öğrencilerimizi yüz yüze, online vb. etkinlikler düzenleyerek bir araya getirmek amacıyla planlamalar yapıldı.

2024 yılı içerisinde en az ayda bir çevrim içi toplantılar yapılarak mezunlarımız ile ilişkilerin geliştirilmesine karar verilmiştir. Ayrıca 2024 yılında başlamak üzere Dış Ticaret bölüme yönelik Mezunlar Buluşması etkinliği başlatılarak geleneksel hale getirilmesi planlanmıştır.